Internationaal toernooi SISTA, Amsterdam

Zaterdag 27 januari zijn drie van onze schermers vertrokken naar Amsterdam, alwaar een internationaal floret en degen toernooi (SISTA) gehouden is. Floris-Tijmen ingeschreven bij de pupillen en Mika en Sem als eerstejaars cadetten. Bij zowel de pupillen als de cadetten was de tegenstand groot.
Voor Sem was het de tweede wedstrijd en hij had nog last van zenuwen. Pas aan het eind begon hij vrijer te schermen, maar was het te laat om het tij te keren. Mika liet zich niet intimideren en wist enkele partijen in de voorronde te winnen. Maar ook hij overleefde de eerste ronde van de eliminatie helaas niet.

Bij de pupillen ging het beter en stond Floris-Tijmen na de poulefase eerste waarmee hij een goede uitgangspositie had voor de eliminatie. Al snel wist hij in deze fase ook de eerste partijen te winnen, waardoor hij de finale wist te bereiken.
In een spannende wedstrijd, waar beide schermers gelijk optrokken tot een stand van 14-14, lukte het net niet om de laatste punt te verzilveren en werd Floris-Tijmen tweede. Een supergoed resultaat, zijn beste tot nu toe, waar trainer en schermer trots op (kunnen) zijn!

De heren hebben de smaak te pakken en dus volgende maand weer een wedstrijd!