Resultaten Bagno Cup – Burg Steinfurt

Op zaterdag 10 februari is Marc-Phillip met Floris-Tijmen Dinandt en Jannes Bevers van de Deventer sv, afgereisd naar Steinfurt voor de Bagno-Cup. Een leuke kleine trainingswedstrijd (8 deelnemers) net over de grens in Duitsland.

Floris-Tijmen schermde een mooie voorronde met 6V / 1D (6 gewonnen, 1 verloren). Jannes had flinke opstartproblemen en moest genoegen nemen met 1V / 6D. Gelukkig voor hem waren er geen afvallers na de voorronde, dus iedereen ging door naar de eliminaties.

Beide mannen winnen hun eerste eliminatiewedstrijd. Floris-Tijmen met 10-6 en Jannes, verrassend, met 10-7. Ze winnen ook beiden hun volgende partijen, wat door het kleine aantal deelnemers, de finale betekent voor de twee musketiers.

Op dit Duitse toernooi gaan de enige twee Hollanders strijden om het goud. Floris-Tijmen begint de finale meteen sterk en pakt de leiding. Jannes heeft zichtbaar moeite om hem bij te houden en Floris-Tijmen geeft de voorsprong dan ook niet meer uit handen en pakt met een stand van 10-5 de eerste plaats. Goud voor Floris-Tijmen!