De schermleraar

de Maître van SV Agilité

Even voorstellen

Mijn naam is Marc-Phillip Draaijer en ik ben ‘van huis uit’ gediplomeerd schermleraar (Maître).

Met de schermsport ben ik inmiddels al meer dan 20 jaar bezig, eerst als schermer en later steeds meer in het opleiden en trainen van andere schermers.

In maart 2013 heb ik de training bij SV Agilité op me genomen. Ook verzorg ik de training bij Fencing Ermelo en DSV Gascogne (Enschede). Voor deze periode heb ik bij diverse andere verenigingen (waaronder 10 jaar bij de Deventer SV) de training verzorgd.

Naast schermen ben ik inmiddels ook fanatiek boogschutter met voorkeur voor de traditionele tak van het boogschieten.

Omdat ik steeds meer aanvragen kreeg om schermclinics te verzorgen, ben ik destijds begonnen met Duelleren.nl.

Met Duelleren.nl wil ik graag voor midden en oost-Nederland de schermsport en de handboogsport aantrekkelijker en toegankelijker maken. Op verschillende manieren kan een groot publiek kennismaken met beide sporten.

Op aanvraag worden workshops/clinics gegeven, maar ook demonstraties kunnen verzorgd worden. Zo heeft u ons kunnen zien tijdens de première van de spannende film “The Hunger Games” (deel 1 en 2). In de lounge van de bioscoop Luxor Deventer hebben we een heuse schietbaan opgesteld en zijn schermdemonstraties gegeven.

Een ander bijzondere activiteit was de musical “De 3 Musketiers”, opgevoerd door de Deventer Musical Vereniging in de Deventer Schouwburg, waarbij ik de schermscènes van de 8 hoofdrolspelers bedacht heb. Uiteraard heb ik ook de toneelschermlessen voor deze hoofdrolspelers verzorgd.

Alles kan verzorgd worden op diverse locaties, zowel binnen als buiten. Heeft u zelf een geschikte locatie ? Dan kom ik graag bij u langs.

Schoolsport

Scholen doen vaak een beroep op Duelleren.nl om een alternatieve gymles te verzorgen om daarmee de jeugd kennis te laten maken met deze bijzondere sporten. Dit kan eenmalig maar ook structureel (denk aan sportklassen). Voor sportdagen etc. kunnen beide activiteiten (ook gelijktijdig) makkelijk in het programma ingepast worden.

Samen met de verenigingen

Bij de clinics word ik regelmatig ondersteund door enthousiaste schermers en boogschutters van de lokale sportverenigingen.

Graag tot ziens, Marc-Phillip Draaijer